Mountainbike (MTB) spor og ruter i Silkeborg

Silkeborgskovene er Danmarks største skovområde på hele 224 km² og kendt som et af Danmarks bedste områder til at cykel mountainbike (MTB). Her finder du kilometervis af sjove MTB spor i alle niveauer til både nybegyndere og øvede.

Silkeborg bliver sommetider omtalt som “Danmarks Harzen” og selvom det naturligvis er sat lidt på spidsen, så er Silkeborg et af de få områder i Danmark, hvor du kan køre i timevis på mountainbike og få en unik naturoplevelse med masser af højdemeter og sjove nedkørsler. Derudover er skovene placeret midt i Jylland, hvilket gør det nemt at komme fra og til med motorvejen.

Oplev en guidet tur

MTB ruter i Silkeborg

De mest kendte mountainbike ruter i Silkeborg er Nordskoven, Vesterskoven, Sønderskoven, Østerskoven, og de mange anlagte stier ud til Himmelbjerget og Danmarks Tag.

Mountainbike fakta

Silkeborgskovene er kendt for sit kuperede terræn, smukke natur og unikke MTB ruter. Dette er også årsagen til at rigtig mange mennesker, hvert år, kommer fra hele Danmark og udlandet for at opleve de mange spor. Dette er både i forbindelse med f.eks. en mountainbike ferie i Danmark, et enkelt MTB ophold eller blot en dagsrejse.

Ren mountainbike fakta og statistik mæssigt, så har der i 2018 på en gennemsnitlig uge været over 1.600 besøgende på sporene. I fremtiden regner man med over 80.000 besøgende på en uge. Dette er vildt at tænke på, eftersom nogle dage og måneder er mere populære end andre pga. vejret eller et arrangeret cykelløb i skoven. Den store popularitet ses også på Google, hvor nogle af de mest søgte ord inden for mountainbike er “MTB Silkeborg”, “MTB spor Silkeborg” og “mountainbike ruter Silkeborg”. Denne popularitet er også en af grundene til at Silkeborg er udnævnt som Danmarks Outdoor Hovedstad.

Hvert år bliver der også afholdt mange cykelløb i Silkeborgskovene f.eks. Silkeborg MTB, 6 timer i skoven, Silkeborg MTB marathon. Ligeledes bliver der også afholdt Highland Mountainbike Challenge, hvor deltagerne cykler helt fra Silkeborg til Aarhus.